20131202

WAKE UP CALL



Tersentak dengan quote di atas. Andai waktu bisa ku putar kembali, akan ku pastikan ini semua tidak terjadi. Aku lupa setiap pasangan di cipta untuk saling melengkapi supaya kesempurnaan dapat di nikmati.

LOTS OF LOVE,

20130627

SELAMAT HARI JADI KEPADA PERMAISURI DI HATI

Selamat Hari Jadi kepada wanita yang selama ini menjadi tulang belakang saya. Wanita yang membesarkan saya 3 beradik dengan penuh kasih sayang. Wanita yang sanggup berkorban apa saja untuk kami. Dialah ibu dan juga ayah kepada kami selama 20 tahun selepas ayah pergi.


Ibu (wanita anggun didepan saya) dan 2 orang adik dia serta sepupu lelaki.
 Semoga Panjang umur, diberikan kesihatan yang baik, murah rezeki dan awet muda selalu.

At one time or another,

you've been a nurse, a counsellor,
A cook, a chauffeur and a thousand other things.
All these years, I still aspire to be you.
At all times, you've been my lovable mother.


 i am so lucky to have you as my mom.
your love, kindness, generosity and support
have given me the foundation to be
who i am today.
thanks for being you and teaching
me so many lessons in life.

LOTS OF LOVE,

20130429

Birthday Getaway: Day 2 ~ Hong Kong Disneyland - Part 6

Finally dah sampai ke part terakhir siri jelajah Hong Kong Disneyland.  Dalm pukul 7:50 malam, Disneyland akan announce supaya para pengunjung dapat berkumpul di depan Sleeping Beauty Castle.  Time ni berdedai lah umat manusia ke area yang di cakap kan. Sebab nak pilih spot yang paling best. Tapi kitorang malas dah nak cari spot. Duduk je kat memana janji dapat tengok. 





And time ni agak menyirap lah sebab orang² lain bising gila. Gaduh pasal tempat duduk lah, nak alas lantai lah, tukar tempat lah. Tu belum  lagi memekak pasal borak kuat². Tension gile. Mujur Pertunjukkan Bunga Api sangat awesome. Maka terubat lah rasa sakit di hati. Rasa macam Dream Come true bile tengok pertunjukan ni. Dan sedih juga sebab dah abis kan. Sobs sobs sobs entah bile tahun akan datang lagi. :( 













Dah abis show, pengunjung boleh buat last minute shopping dekat souvenir shop. Tapi orang ramai gile. And I nyaris² terpisah dengan partner sebab ralit tengok barang. Mujur jumpa.  Sesudah shopping we both gerak balik and orang adalah ramai di Train Station. Bertabah jelah. Tapi kitorang tak terus balik ke Hong Kong Island, malah kitorang terus kan perjalan ke Tung Chung sebab nk ke Citygate Outlet untuk window shopping. Apakan daya, kedai mostly dah tutup. Rupa²nya open daily 11am - 9pm. Sesia je. *sigh* Lepas tu terus balik Hostel and makan Maggi Asam Laksa. 





Till next entry. Kami ke next country pula.

LOTS OF LOVE,

20130426

Birthday Getaway: Day 2 ~ Hong Kong Disneyland - Part 5

Dari rumah Tarzan, we both gerak ke Grizzly Gulch. Menapak jauh juga sebab tempat ni dah hujung and baru buka. Tapi x naik pun rides. I ni penakut banyak sikit kalau gang² roller coaster ni. ngeh ngeh ngeh lagipun roller coaster dia boleh reverse lah pulak. Memang x le nk naik.


Sempat juga kitorang makan Fish & Chips kat sini. Sedap juga. Tapi xde cili sos, just tartar sauce je. hmm boleh lah. lagi satu yang I like to share here. Bile korang ke kiosk² yang jual makanan ringan mcm ni, you'll find plastic glove dekat counter together dgn straw, fork and spoon.  First kitorang jumpa dekat tempat beli waffle. So kitorang ambil lebih lah sebab senang nanti nk inai rambut mak² kitorang bile balik Malaysia. Rupa² nya, diorang guna that glove untuk makan pakai tangan. Coz kat sana memang xde hand wash punya tempat. No wonder masa kat Tahitian place bile I tanya mana nk wash hand, terus dia kata pgi toilet. Apakah? hahaha lepas dah nampak tu, memang gelak je lah kitorang sebab mcm pelik makan pakai plastic glove. wakakaka


Next, we both ke Toy Story Land. One and only katanya. xkesah lah dan yang penting, tak naik pun Rides sebab dah penat sangat. Serious. Rasa dah x boleh nk pijak tanah. hahaha xpenah rasa macam ni sepanjang travel ke mana². Lagipun masa ni dah nk pukul 7. Agak dah suntuk juga masa kalau nk naik rides.



Dah bergambar sikit², we both terus gerak semula ke Fantasyland sebab nak naik Train keliling Disneyland Hong Kong. Tp ni dekat Fantasy Train Station. Kitorang dah malas nk jalan kaki. So before firework show start better naik ni. boleh juga tgk Tomorrowland. Q pun x panjang langsung. 



Daripada Station ni, train akan bawak kite lalu Fantasyland, Tomorrowland dan akan berhenti di Mainstreet USA. Dapatlah nampak character Disney sepanjang perjalanan. Seronok juga. Boleh juga kalau nak teruskan perjalanan balik semula ke Fantasyland Train Station. Tp we both turun dekat Hong Kong Disneyland Railroad.  Dia kat entrace after cek Ticket.  Daripada situ, terus ke Town Square Photo. Nak beli gambar yang official photographer ambil tadi. Susah juga nk pilih. Last² we both pilih yang dengan Mickey and Minnie.


Settle pembelian gambar, terus ke kiosk jual snack sebab nk beli air. And then duduk tangkap gambar just to kill time before Firework Show pukul 8:00 pm.








Till next post.

LOTS OF LOVE,